Jadłospis

23.04.2019 – 26.04.2019

  Śniadanie   9:00 Obiad   12:00
Wtorek Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem,  herbata owocowa,  owsianka (1,7) Krupnik, jajko w sosie pomidorowym, makaron, kompot (1,3,7,9,*)
Środa Pieczywo mieszane z masłem, makrela w pomidorach, herbata owocowa, owsianka (1,4,7) Zupa z kalarepy, filet w cieście, surówka z pora, ziemniaki, kompot,  (1,3,7,9,*)
Czwartek Pieczywo mieszane z masłem, humus, herbata owocowa, owsianka (1,7) Zupa ogórkowa, kotlet mielony, buraki, ziemniaki, kompot  (1,3,7,9*)
Piątek Pieczywo mieszane z masłem, serek almette, herbata owocowa, owsianka(1,7) Barszcz z lanymi kluskami, leczo z ryżem,  jabłko, kompot (1,3,9)

PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.