Jadłospis

Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Skorupiaki i produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  7. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  8. Seler i produkty pochodne.
  9. Gorczyca i produkty pochodne.
  10. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki i siarczany.
  12. Łubin i produkty pochodne.
  13. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.