Jadłospis

16.04.2018 – 20.04.2018

  Śniadanie   9:00 Obiad   12:00
Poniedziałek Pieczywo mieszane  z masłem, polędwica z indyka, ogórek zielony, herbata owocowa, owsianka (1,7) Zupa koperkowa, makaron z soczewicą i pomidorami, jabłko, kompot  (1,3,7,9,*)
Wtorek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sardynek, dżem, herbata owocowa,  owsianka (1,4,7) Zupa ogórkowa, gulasz drobiowy w ziołach prowansalskich, kasza, buraki, kompot(1, 3,7,9,*)
Środa Pieczywo mieszane z masłem, ser topiony z pomidorem, herbata owocowa, owsianka (1,7) Rosół z makaronem, filety z kurczaka w cieście,  surówka z pora i jabłka, ziemniaki, kompot (1,3,9*)
Czwartek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera żółtego i pora, herbata owocowa, owsianka (1,3,7) Żurek z kiełbasą, kotlet mielony z indyka, surówka z selera, ziemniaki, kompot (1,3,9*)
Piątek Pieczywo mieszane z masłem, ser biały z rzodkiewką, herbata owocowa, owsianka(1,7) Zupa szczawiowa z jajkiem, ryba w sosie greckim, ziemniaki, gruszka, (1,3,4,7,9*)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.