Jadłospis

11.02.2019 – 15.02.2019

  Śniadanie   9:00 Obiad   12:00
Poniedziałek Pieczywo mieszane  z masłem, ser żółty, herbata owocowa, owsianka (1,6) Zupa ziemniaczana, jajko w sosie pomidorowym z makaronem, brokuły, kompot  (1,3,7,9,*)
Wtorek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaja ze szczypiorkiem, herbata owocowa,  owsianka (1,3,7) Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz z kaszą, buraki, kompot (1,3,7,9,*)
Środa Pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, herbata owocowa, owsianka (1,7) Zupa kalafiorowa, filet w cieście, ziemniaki, marchewka, kompot (1,3,7,9,*)
Czwartek Pieczywo mieszane z masłem, humus, herbata owocowa, owsianka (1,3,7) Żurek z kiełbasą, noga z kurczaka, ziemniaki, kapusta kiszona, kompot  (1,9*)
Piątek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy, herbata owocowa, owsianka(1,7) Zupa z fasolki szparagowej, śledź w śmietanie z jabłkiem, ziemniaki, kompot  (4,7,9*)

PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.