Jadłospis

12.10 – 16.10.2020

  Śniadanie   9:00 Obiad   12:00
Poniedziałek Pieczywo mieszane  z masłem, parówka , herbata owocowa, owsianka (1,7) Krem z kalafiora z grzankami, gzik ze szczypiorkiem, ziemniaki, kompot  (1,7,9,*)
Wtorek Pieczywo mieszane z masłem, serek almette, herbata owocowa,  owsianka (1,7) Kapuśniak, gyros z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej,  kompot (1,7,9,*)
Środa Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj , herbata owocowa, owsianka (1,3,7) Barszcz z makaronem, pulpet w sosie koperkowym, surówka z marchwi, ziemniaki,   kompot (1,3,7,9,*)
Czwartek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z cieciorki , herbata owocowa, owsianka (1,3,7) Zupa ziemniaczana, zrazy, kapusta zasmażana, pyzy, kompot  (1,3,7,9*)
Piątek Pieczywo mieszane z masłem, makrela w pomidorach, herbata owocowa, owsianka (1,4,7) Grochówka, kotlet z jaj, marchewka gotowana, ziemniaki, kompot (1,3,7,9*)

PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.