Jadłospis

28.05.2018 – 30.05.2018

  Śniadanie   9:00 Obiad   12:00
Poniedziałek Pieczywo mieszane  z masłem, ser biały z avocado, herbata owocowa, owsianka (1,7) Zupa kalafiorowa, jajko, ziemniaki, szpinak, kompot  (3,7,9,*)
Wtorek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj ze szczypiorkiem, herbata owocowa,  owsianka (1,3,7) Zupa pomidorowa z makaronem, gyros , ryż, surówka z kapusty pekińskiej, kompot (1,3,7,9,*)
Środa Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z pomidorem, herbata owocowa, owsianka (1,7) Zupa z młodej kapusty, kotlet mielony w sosie własnym, surówka z pora, jabłko, kompot (1,3,9*)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.