Jadłospis

25.05.2018 – 29.05.2018

  Śniadanie   9:00 Obiad   12:00
Poniedziałek Pieczywo mieszane  z masłem, serek z rzodkiewką, herbata owocowa, owsianka (1,7) Jajko gotowane, ziemniaki, szpinak, kompot   (3,7)
Wtorek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z sera białego i avocado, herbata owocowa,  owsianka (1,7) Gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, kompot  (1,7)
Środa Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj, herbata owocowa, owsianka (1,3,7) Spaghetti, banan, kompot (1,3)
Czwartek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, herbata owocowa, owsianka (1,4,7) Kotlet mielony, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot  (1,7,3)
Piątek Pieczywo mieszane z masłem, pasta z serka homogenizowanego, pomidora suszonego i cieciorki, herbata owocowa, owsianka (1,7) Łosoś w jarzynach, ziemniaki, kompot (4,7)

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

  1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczany.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

ӿ przyprawy mogą zawierać śladowo ilości soi, glutenu, orzeszków.